GZ-Psycholoog Alessandra in Amsterdam

Italian, English, Spanish, Dutch psychotherapy

Mijn naam is Alessandra Galli en ik ben GZ-psycholoog. Ik werk graag met jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar die tegen moeilijke thema's in deze uitdagende levensfase aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan thema's rondom je werk, studie, relaties, identiteitsontwikkeling of trauma's waar je moeilijk mee om kunt gaan. Klachten die hierdoor vaak ontstaan zijn angst, somberheid, depressie en burn-out. Ik luister naar jou en je verhaal om te weten wat je nodig hebt om zelf je eigen weg te vinden in jouw leven.

 

Therapie is mogelijk in de talen: Nederlands, Engels, Italiaans en Spaans.

 

Registraties:

BIG-nummer: 39928695625

AGB-code: 94108733

 

Maak een afspraak

 

Ik help je met:

 

Hoe je betere keuzes maakt in werk en privé
Hoe je van je angsten afkomt
Zelfvertrouwen
Om te gaan met piekeren
Hoe je beter gaat slapen
Hoe jij je weer vrij en gelukkig gaat voelen

 

Maak een afspraak

Persoonlijke ontwikkeling en autonomie

Als psycholoog werk ik cliëntgericht en geloof ik in het belang van de ervaring om in contact te komen met jezelf en je eigen emoties. Ik werk met enthousiasme met mijn cliënten samen om hun persoonlijke ontwikkeling en autonomie te bevorderen en aan te moedigen. Ik hecht veel waarde aan een veilige en vertrouwde sfeer in de therapiekamer en investeer er veel in om deze te creëren en behouden.

Geïnspireerd door

Tijdens mijn opleidingen ben ik geïnspireerd geraakt door Carl Rogers, de grondlegger van de humanistische - cliëntgerichte psychotherapie en Donald Winnicott, psychoanalyticus en ontwikkelingspsycholoog. Van de eerste heb ik onder andere de onvoorwaardelijke en open houding in het contact met mijn cliënten meegenomen en van de tweede het speelse karakter van het experimenteren met de realiteit ('Playing with reality').

Werkervaring

Als behandelaar heb ik met een breed spectrum van problematieken en met verschillende doelgroepen gewerkt. Ik heb behandelervaring bij psychotische aandoeningen in de psychiatrie, tot speltherapie met kinderen, ouderbegeleiding en behandeling (o.a., CGT, DGT, schematherapie, kortdurende psychoanalytische psychotherapie en EMDR). Daarnaast vind ik diagnostiek (b.v., persoonlijkheid en neuropsychologisch onderzoek) van adolescenten en jongvolwassenen tot oudere volwassenen zeer interessant.

Wetenschappelijk onderzoek en academisch werk

Daarnaast heb ik een achtergrond in de neuropsychologie en wetenschappelijk onderzoek zowel klinisch als fundamenteel. Ik ben afgestudeerd aan de universiteit van Padua (Italië) met een bachelor in cognitieve psychologie en psychobiologie en een master in cognitieve neurowetenschappen en experimentele psychologie. Van 2009 tot 2015 heb ik voornamelijk in de academische wereld gewerkt, eerst als onderzoeksassistent (KU Leuven, België en Trinity College Dublin, Ierland) en vervolgens als promovendus (Radboud Universiteit Nijmegen). Daarnaast heb ik tot september 2017 als docent gewerkt bij zowel de Radboud Universiteit (bachelor psychologie) als ook bij de Universiteit van Amsterdam als tutor en mentor voor eerstejaars en tweedejaars studenten (psychologie en PPLE college). In deze jaren heb ik met veel plezier studenten begeleid voor hun bachelor en masterscriptie en als mentor heb ik ervaring opgedaan met veel terugkerende moeilijke thema’s bij studenten, met coaching en motivationele gespreksvoering.

Psychodrama

Persoonlijk ben ik erg geïnteresseerd in speeltechnieken zoals de Meisner techniek en doe mee aan improvisatie theater. Ik volg regelmatig verschillende acteer workshops en ben op zoek geweest naar een manier om deze activiteiten met mijn klinisch werk te integreren. Ik heb deze integratie in psychodrama gevonden waarvan ik regelmatig methodes gebruik in mijn behandelingen.

Meertalig psycholoog

Sinds 2006 heb ik in verschillende landen in Europa gewoond en gewerkt en ben gewend geraakt aan een multiculturele omgeving en aan het voortdurend omschakelen tussen verschillende talen. Op dit moment spreek ik dagelijks Nederlands, Engels, Italiaans en Spaans en behandel ik cliënten die deze talen als moedertaal spreken.

Postdoctorale Opleidingen:

Postdoctorale Opleiding Gezondheidszorgpsycholoog, RINO, Amsterdam
Groepstherapeut-NVGP sectie Psychodrama
Basiscursus psychodrama, Instituut voor Psychodrama, Peter John Schouten Training & Begeleiding, Cothen, Utrecht
Interpersoonlijk psychotherapie (RINO, Amsterdam)
EMDR basis cursus (RINO groep)
EMDR vervolg cursus (RINO Amsterdam)
Schematherapie voor adolescente en jongvolwassene (Kind Nascholing)

 

Maak een afspraak

 

GZ-Psycholoog Amsterdam Mens-Movere

voor jongvolwassenen van 18-25 jaar

Aanmelden